Persoonlijke Ontwikkeling

Managementcoaching

Leidinggeven kan een eenzaam beroep zijn. Je hebt een unieke rol in de organisatie, ten opzichte van je teamleden en je collega-leidinggevenden. Daar komt bij dat ieder mens anders is, dus iedere leidinggevende ook. Waar ligt jouw natuurlijke kracht als leider?

Individuele coaching

Soms heb je in je werksituatie te maken met een persoonlijke hulpvraag die niet via een team- of groepstraining te beantwoorden is. Dan kan individuele coaching voor jou een passende optie zijn. Waarin wil jij jezelf graag verder ontwikkelen?

Loopbaancoaching

Wel of niet doorgroeien naar een leidinggevende functie? Wel of niet de overstap maken van de binnen- naar de buitendienst? Dat soort vragen… Soms sta je op een kruispunt in je loopbaan en weet je het even niet meer. Kun jij wel wat hulp gebruiken om een juiste keuze te maken?

Stress/burn-outcoaching

Misschien voel je je vaak gehaast, alsof je nog honderdduizend dingen moet doen maar eigenlijk geen tijd hebt. Je moet steeds meer bordjes in de lucht houden en voelt je overal verantwoordelijk voor. Je legt de lat hoog, vooral voor jezelf. Hoe kom je uit dit snel draaiende looprad?

Managementcoaching

Groeien als leidinggevende en als mens.

Wat?

We bieden je de gelegenheid om met een coach te sparren en de uitdaging aan te gaan om gespiegeld en geconfronteerd te worden. Zowel persoonlijke verdieping als praktische managementvaardigheden kunnen aan bod komen. Het doel is dat je groeit als leidinggevende en als mens. Als jij in je kracht staat kun je ook jouw medewerkers in hun kracht te zetten, om samen de gestelde doelen en resultaten te behalen in een plezierige werksfeer.

Voor wie?

Startende leidinggevenden, ervaren leidinggevenden die toe zijn aan een volgende stap, leidinggevenden die tegen belemmerende patronen bij zichzelf aanlopen of leidinggevenden met andere hulpvragen.

Hoe wij dat doen

Al tijdens de intake gaan we de diepte in. We maken onderscheid tussen oorzaak en gevolg en onderzoeken wat de vraag achter jouw vraag is: je onderliggende behoefte. Aan het eind van de intake kijken we welke managementcoach uit het team van het Hoofdkantoor het best past bij jou en jouw vraag, doel en overige wensen. Zo zorgen we ervoor dat je het maximale uit het coachtraject kunt halen. Onze managementcoaching bestaat uit een maatwerk combinatie van persoonlijke gesprekken, coaching on the job en korte sessies per telefoon, skype of mail. Jouw eigen werksituatie staat hierbij centraal. We laten je ontdekken wat jouw unieke drijfveren en talenten zijn en welk potentieel je nog kunt ontwikkelen. We bieden je handvatten om je ontwikkelpunten concreet vorm te geven en in praktijk te brengen.

Individuele coaching

Stilstaan bij jezelf om echte stappen te kunnen zetten.

Wat?

Individuele coaching kan zeer uiteenlopende onderwerpen en hulpvragen betreffen. Wellicht wil je assertiever communiceren, beter worden in timemanagement of overtuigender leren presenteren. Of heel iets anders. We horen graag waarmee we je kunnen helpen.

Voor wie?

Medewerkers met een concrete, individuele, werk gerelateerde ontwikkelvraag.

Hoe wij dat doen

Al tijdens de intake gaan we de diepte in. We maken onderscheid tussen oorzaak en gevolg en onderzoeken wat de vraag achter jouw vraag is: je onderliggende behoefte. Aan het eind van de intake kijken we welke coach uit het team van het Hoofdkantoor het best past bij jou en jouw vraag, doel en overige wensen. Zo zorgen we ervoor dat je het maximale uit het coachtraject kunt halen. We gaan uit van een aantal persoonlijke gesprekken, waarbij jouw eigen werksituatie centraal staat. In deze gesprekken laten we je ontdekken wat jouw unieke drijfveren en talenten zijn en welk potentieel je nog kunt ontwikkelen. We bieden je handvatten om je ontwikkelpunten concreet vorm te geven en in praktijk te brengen. We ronden het coachtraject af met een driegesprek met je leidinggevende erbij, zodat deze jou kan helpen met het verder in de praktijk borgen van je opgedane inzichten. Wij vinden een veilige en vertrouwelijke setting erg belangrijk. Dat betekent dat we alleen de voortgang op procesniveau aan jouw leidinggevende en/of HR terugkoppelen. De inhoud van de coachgesprekken blijft tussen jou en je coach. Ook het coachvoorstel en eventuele andere schriftelijke verslagen sturen we pas na jouw goedkeuring aan je leidinggevende en/of HR.

Loopbaancoaching

Hoe maak je de juiste keuze? Samen op ontdekkingsreis.

Wat?

Bij loopbaancoaching verkennen we samen de mogelijkheden, gekoppeld aan jouw talenten en drijfveren, zodat je de juiste vervolgstap kunt zetten. We houden hierbij ook rekening met je werkervaring, opleidingen, interesses en andere relevante factoren.

Voor wie?

Medewerkers die voor een belangrijke loopbaankeuze staan of medewerkers die zich afvragen wat voor soort functies en werkzaamheden goed bij hen passen.

Hoe wij dat doen

Loopbaancoaching is als een ontdekkingsreis. Om de juiste route te bepalen is het belangrijk dat je weet waar je vandaan komt: een reis naar Rome vanuit Londen of Berlijn kent een andere route. We gaan dan ook al tijdens de intake de diepte in, op zoek naar de vraag achter jouw vraag: je onderliggende behoefte. Aan het eind van de intake kijken we welke coach uit het team van het Hoofdkantoor het best past bij jou en jouw vraag, doel en overige wensen. Zo zorgen we ervoor dat je het maximale uit het coachtraject kunt halen. We gaan uit van een aantal persoonlijke gesprekken, waarbij jouw eigen werksituatie en loopbaanvraag centraal staan. In deze gesprekken laten we je ontdekken wat jouw unieke drijfveren en talenten zijn en welk potentieel je nog kunt ontwikkelen. We bieden je handvatten om je ontwikkelpunten concreet vorm te geven, passend bij de gewenste volgende stap in je loopbaan.

Stress/burn-outcoaching

Een gezonde balans tussen draagkracht en draaglast.

Wat?

We geven je inzicht in wat jou stress oplevert en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. We helpen je om meer balans, innerlijke rust, ruimte en zelfvertrouwen te ervaren. Uitgangspunt is dat je werk doet dat bij jouw talenten past (‘de aard van het beestje’) en waar je energie van krijgt.

Voor wie?

Medewerkers die last hebben van bijvoorbeeld langdurige vermoeidheid, demotivatie, stress, fysieke klachten en mogelijk zelfs zijn uitgevallen door overbelasting of burn-outachtige symptomen.

Hoe wij dat doen

Tijdens het traject zoeken je samen met een van onze deskundige burn-outcoaches naar de onderliggende oorzaken van je klachten en werk je aan een gezonde balans tussen draagkracht en draaglast. We maken gebruik van professionele methoden, van het stellen van een heldere diagnose tot het op maat maken van het coachtraject. Onze trajecten bestaan uit een combinatie van persoonlijke gesprekken en diverse lichaamsgerichte technieken. Zo leggen we een krachtige verbinding tussen inzicht (geest) en ervaring (lichaam), voor blijvende persoonlijke stevigheid en groei. Je krijgt diverse praktische handvatten aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan, variërend van bijvoorbeeld handige apps tot ademhalingstechnieken of het advies om langs te gaan bij een voedingsdeskundige.

Cases Persoonlijke ontwikkeling

Individuele coaching – Sweco

Loopbaancoaching – Eneco

Managementcoaching – Jura Nederland

 

Neem vandaag nog contact op.

Voor gelukkige medewerkers en betere resultaten.